19.11
Dave I (Potalivo)

Dave I, Prins va Kirchroa-West

Geplaatst op 19-11-2019

16 november 2019 jl., is in een bomvol Heidsjer Tref. tijdens het fonkelnieuwe proklamatsiejoeënsbal van d’r Vasteloavends Verain Kirchroa-West Dave Potalivo geproclammeerd als:

DAVE I, PRINS VA KIRCHROA-WEST

Dave is de zoon van Sandro en Monique Potalivo. Zijn vader is geen onbekende in de carnavalswereld. De vroegere President van C.V. Galop is inmiddels alweer een aantal jaren lid van d’r Road va Elf van d’r VVKW.

Op 15 april 1995 werd Dave geboren aan de andere kant van onze stad, Eygelshoven. Hij woont bij zijn ouders aan de Kampstraat in Kerkrade-West en werkt als systeembeheerder bij Lomitel. Veel van zijn vrije tijd steekt Dave in zijn paard Speedy Gonzales, een tienjarige ruin die in Genhout op stal staat.

Voor een andere hobby van Dave gaan we van de paardenwereld naar de muziekwereld. Carnavalsmuziek hoort Dave graag maar liever nog luistert hij naar onvervalste hardcore muziek.

Verdere hobby’s zijn z’n drie konijnen en kijkt hij, als Max Verstappen fan, graag naar Formule 1. De vasteloavend zit bij Dave meer dan in het bloed, al drie keer eerder werd hij tot Prins geproclameerd: in 2002 bij de Sjevemeter Kingercarnaval, in 2006 als schoolprins bij Basisschool de Schakel en in 2014 bij C.V. Galop.

Als 63e prins van d’r VVKW zal Dave de scepter over Kerkrade-West zwaaien in het seizoen 2019-2020 tot en met carnavalsdinsdag, 25 februari 2020.

Xclusive Multimedia Services