18.02
bal-2022-4

De 11e jolf. Holt uuch d’r vasteloavendsbooster i West!

Geplaatst op 18-02-2022

Wat niemand meer had verwacht lijkt nu toch te gaan gebeuren: we kunnen alsnog carnaval gaan vieren. De afgelopen weken is er achter de schermen intensief overlegd en hard gewerkt aan alternatieven. In eerste instantie was alles erop gericht alternatieven te ontplooien voor een carnaval in lockdowntijd. Begin deze week veranderde die situatie en gelukkig is er vlak voor de drie dolle dagen ineens veel meer mogelijk. Jullie zullen begrijpen dat het op deze korte termijn niet meer lukt om een optocht te organiseren of om ons reguliere programma te volgen.

Wat gaat de VVKW dan wel doen?

In samenwerking met Beleef Kerkrade, Kirchröatsjer Vasteloavends Verain Alaaf Kirchroa 1936 en KV Burgerlust 1924 organiseert onze vereniging de digitale Jroeësse Kirchröadsjer Vasteloavends Zietsoeng. Dit unieke evenement wordt carnavalszondag in de avond uitgezonden op RTV Parkstad en zal herhaald worden tijdens de overige carnavalsdagen.

Verder is de VVKW nog in overleg met de gemeente Kerkrade, de KVV en KVB over de organisatie van een gezamenlijke Halfvastenoptocht. Hierover volgt snel meer nieuws.

Carnavalszondag is altijd al dé dag van West geweest en dat zal dit jaar niet anders zijn. We gaan er die dag een spetterend feest van maken! Om 11:11 uur openen we bij de St. Martinuskerk officieel de carnaval en hijsen we de VVKW-vlag. Vanaf 12:11 uur tekent de VVKW voor de organisatie van ’t vasteloavendsbal. DJ Marvin zal de grote zaal van Heidsjer Tref op z’n kop gaan zetten tot in de late uurtjes. Tussen 14:00 uur en 17:00 uur zullen we, in samenwerking met de KVV en de Burgerlust, de Kirchröadsjer Sjlajerparade organiseren. In een carrousel zullen de 10 deelnemers optreden in het centrum op de Markt, in Eygelshoven op de Markt en in West dus in Heidsjer Tref.

De volgende artiesten doen mee aan de Kirchröadsjer Sjlajerparade 2022: Danny Pouwels, Wiesse Sjwaam, Radauw, Sjpass vuur drei, D’r Tim, Duo De Radies, Jo Smeets, René Reulings, Los Mar Joa en Viva La Vida Kirchroa 2.0.

Carnavalsmaandag en dinsdag zullen er door onze vereniging geen activiteiten worden georganiseerd. Ga vooral lekker carnaval vieren als jullie daar zin in hebben! Er is overal genoeg te doen, zeker ook in de diverse horecagelegenheden in West. Sjtreuft uuch d’r kloon a en los joa!

Tot slot zullen we op carnavalsdinsdag om middernacht de carnaval officieel sluiten. Dit doen we wederom bij de St. Martinuskerk waar we de vlag zullen laten zakken.

Laten we er samen een onvergetelijk feest van gaan maken!

Xclusive Multimedia Services