14.09
VVKW_6x11-3.jpg

Zes maal elf jaar VVKW in seizoen 22/23

Geplaatst op 14-09-2021

In het seizoen 2022-2023 bestaat d’r Vasteloavends Verain Kirchroa-West 6 maal 11 jaar. En wie jarig is viert feest! Tijdens het “corona seizoen” 2020-2021 is de vereniging daarom gestart met de voorbereidingen voor deze unieke verjaardag. Het bestuur is binnen en buiten de vereniging op zoek gegaan naar personen die dit feest vorm kunnen gaan geven. In mei van dit jaar is de stichting “VVKW zes maal elf jaar” officieel opgericht.

Het achtkoppige bestuur staat onder leiding van voorzitter Peggy Michiels, dochter van oud VVKW Prins John (II) Wetzels en een bekend gezicht in de Kerkraadse carnavalswereld o.a. van Blauw Wies Kirchroa en het Ballet Kirchroatsjer Meedsjer. Bert Schroen is als penningmeester de schatbewaarder van de stichting. Bert regeerde in 1987 als Bert I het narrenvolk van Kerkrade-West. President Patrick Starmans en vicepresident Tim Glenz van d’r VVKW fungeren als schakel tussen stichting en vereniging. Tim vervult daarbij ook de functie van secretaris voor de stichting. De overige bestuursleden zijn Hein Driessen, Sander Gorissen, Leo Jongen en Renato Lombardini.

Inmiddels zijn er diverse commissies aan de slag die allen een ander onderdeel van het jubileum voorbereiden. Veel mensen uit alle hoeken van het verenigingsleven in Kerkrade-West zijn inmiddels betrokken bij de voorbereidingen van de festiviteiten. Ook werkt de stichting nauw samen met Beleef Kerkrade.

Binnenkort uiteraard meer nieuws maar om alvast een tipje van de sluier op te lichten: carnaval vierend Kerkrade-West (en omstreken) mag zich onder andere verheugen op een grootse feestavond in november ’22 (met enkele grote Keulse namen in de line-up van optredens), een seniorenavond waarin de carnavalsmuziek uit de goeie ouwe tijd centraal staat, een spetterende jeugdavond en een feestelijke receptie. Houd vooral deze Facebookpagina (@VVKW6x11) in de gaten voor updates.

Foto: ArnoGraphics Fotografie

Xclusive Multimedia Services