stan-i-prins-va-kirchroa-west

Stan I, Prins va Kirchroa-West

Op 18 november 2023 is, tijdens de proclamatie van d’r Vasteloavends Verain Kirchroa-West in de narretempel Heidsjer Trefpunt, de heer Stan Kuijpers (24) geproclameerd tot Stan I, Prins van Kirchroa-West. Stan, zoon van Jolanda en Patrick Kuijpers en broer van Britt, is op 8 augustus 1999 geboren in het ziekenhuis in Heerlen. Hij woont nog in zijn ouderlijk huis aan het Plein 27 te Spekholzerheide, waar ook tot Aswoensdag de prinselijke residentie zal zijn. Het is echter nog maar de vraag voor hoe lang nog, want hij is al 9 jaar samen met zijn vriendin Bente.

In het dagelijks leven geeft Stan les aan de kinderen van groep 7 van basisschool de Schakel te Kaalheide.

In zijn vrije tijd speelt Stan graag voetbal. Op dit moment speelt hij op het derde elftal van KVC Oranje. Dit is zijn vierde club. In de jeugd speelde hij al bij RKTSV, FCKW en RKVV Haanrade. Verder bezoekt hij graag de thuiswedstrijden van Roda JC en gaat hij graag met vrienden op stap.

Stan heeft al een echte carnavalscarriere achter de rug. Hij werd kort na zijn geboorte al aangemeld bij d’r VVKW, waar hij tot 2011 lid is geweest. Ook is hij al twee keer eerder als prins geproclameerd. De eerste keer was op basisschool d’r Durpel en vervolgens was hij de laatste prins van d’r Klinge Voesbalsjong. Natuurlijk heeft hij ook al menig keer de optocht van West gelopen. Eerst samen met zijn ouders bij de groep Sjiek Wa en sinds 2019 samen met Bente bij de Floepsjiesere. En nu is hij de eerste zoon die zijn vader opvolgt als Prins van Kirchroa-West.

Aan het wachten, zwijgen en opletten is nu eindelijk een einde gekomen en dus kan Stan gaan genieten van een kort maar intens seizoen, met als hoogtepunt zijn triomftocht door de straten van Kerkrade-West op carnavalszondag de 11e februari 2024. Hij zal ons hierin voorgaan met de woalsjpróch: “Werp alle zörg en leed wied van diech aaf en róf mit ós Kirchroa-West Alaaf!

Xclusive Multimedia Services